Nieuws

Bekijk hier de laatste nieuwsitems van Verkeersregelaars Friesland en blijf volledig op de hoogte!

Aanstellingspas verkeersregelaars… Oud model en nieuw model:

01-12-2018

Wat bedoelt de verkeersregelaar?

Verkeersregelaars gebruiken een scala aan verkeersgebaren. Het is wettelijk vastgesteld dat de weggebruikers verplicht zijn om deze aanwijzingen op te volgen die mondeling of door middel van gebaren worden gegeven door verkeersregelaars. Bij het geven van aanwijzingen door middel van gebaren is vastgesteld welke gebaren er gebruikt moeten worden in een bepaalde situatie.  

  1. Algemeen stopteken
  2.  Stopteken voor het verkeer in de vrije richtingen. Het verkeer in de stopgezette richtingen moet nu opletten omdat zij straks mogen rijden. Het is hierbij echter wel belangrijk dat het kruispunt eerst helemaal vrijgemaakt wordt
  3. Stopteken voor het verkeer dat de verkeersregelaar van rechts nadert
  4. Snelheid minderen
  5. Stopteken voor het verkeer dat de verkeersregelaar van achter nadert
  6. Stopteken voor het verkeer dat de verkeersregelaar van voren nadert
  7. Stopteken voor zowel het verkeer dat de verkeersregelaar van voren als van achteren nadert
20-11-2017

Werken in de kou

De koude winterdagen komen er weer aan. De eerste nachten met vorst hebben we al gehad. Het werken in de kou kan erg onaangenaam zijn en bij extreme kou zelfs risicovol. Van welke risico’s moet je je als verkeersregelaar bewust zijn en wat kun je er tegen doen?

Als je je passend kleedt op de temperatuur en regelmatig in beweging bent is er niet zoveel aan de hand. Pas je je kleding niet aan op de buitentemperatuur, dan verlies je meer warmte dan dat je lichaam produceert en krijg je het koud.

Als verkeersregelaar behoor je tot de risicogroep. Je werkt namelijk de hele dag buiten in koude weersomstandigheden waardoor het risico van onderkoeling toeneemt.  Drie factoren bepalen of het werken in de kou veilig en gezond is: gevoelstemperatuur, kleding en de inspanning.

Tips voor gezond en veilig werken in de kou:

15-09-2017

Regeling verkeersregelaars aangepast!

Per 1 oktober 2017 wordt de regeling verkeersregelaars aangepast door de overheid. Dit heeft invloed op de regels voor evenementenregelaars, maar geen gevolgen voor reguliere verkeersregelaars. Per 1 oktober 2017 ontvangt een persoon die de instructie met goed gevolg doorlopen heeft geen aanstellingspas meer. De instructieverklaring blijft wel gelden. Je kunt ingezet worden als evenementenregelaar nadat de gemeente je hiertoe heeft aangesteld.

Daarnaast vervalt de mogelijkheid om eenmalig evenementenregelaar te worden. Voorheen bepaalde de gemeente of evenementenregelaars voor bepaalde tijd of eenmalig aangesteld worden. Dit veranderd nu naar een aanstelling voor de duur van maximaal een jaar. De e-instructie voor evenementenregelaars blijft verplicht voor iedere evenementenregelaar.

Samenvattend veranderd het volgende:

Langzaam maar zeker kruipen we richting het voorjaar, wat betekent dat er weer een boel evenementen aan komen. Dat betekent ook dat iedereen weer goed op de verkeersregelaars moet letten! Zij staan er voor de veiligheid van iedereen, en het negeren van een aanwijzing van een verkeersregelaar zorgt niet alleen voor veel gevaar, maar ook voor een fikse boete.

Een automobilist kan bijvoorbeeld rekenen op een boete van 340 euro voor het negeren van een stopteken of een aanwijzing van een verkeersregelaar. Voor een voetganger of fietser bedraagt de incasso 70 euro. En maak je het nog gekker en gebruik je geweld of wordt een verkeersregelaar aangereden? Dat betekent een bezoekje aan het OM en de rechter! Uiteraard rekenen wij als Verkeersregelaars Friesland niet op wat voor vorm van geweld dan ook, maar op respect voor alle verkeersregelaars. Wij staan er voor uw veiligheid!